Diensten

Aankoopmakelaar Hoorn

Een nieuw huis kopen is spannend. Nu helemaal, want het gaat heel goed met de woningmarkt. Veel mensen vissen achter het net óf bieden juist te veel. Een huis kopen doe je samen met een deskundige aankoopmakelaar. Een aankoopmakelaar behartigt jouw belangen bij de aankoop van jouw droomhuis, de droomstek voor jouw bedrijf of een beleggingspand.

Wat doet een aankoopmakelaar in Hoorn?

De taken van een aankoopmakelaar bestaan uit verschillende stappen. Je kunt voor elke stap afzonderlijk een makelaar inschakelen, of voor alle stappen in zijn geheel.

Naast de de stad Hoorn zij wij natuurlijk ook in de gehele omringende regio aan het werk als meest betrouwbare aankoopmakelaar. Denk aan de volgende plaatsen:

No cure no pay

Wij werken op basis van no cure, no pay. Als onze aankoopmakelaar 6x met je meegaat naar een huis in Hoorn en het komt 6x niet tot een deal, dan houd je hier geen kosten aan over.

Stap 1: Geschikte woning zoeken

De medewerkers van Boekweit Olie vullen uw zoekprofiel in. Wij mailen u de nieuw in de verkoop gekomen woningen, die matchen met uw profiel.

Vragen? Neem contact op

Neem contact op

Stap 2: Samen met aankoopmakelaar bezichtigen

Wij gaan met u mee naar de bezichtigingen en begeleiden u hierbij. Wij kijken naar het onderhoud, de eventuele gebreken, reparaties en verbouwingen.

Stap 3: Extra onderzoek

De aankoopmakelaar kan goed inschatten of een bouwkundig onderzoek nodig is. Ook kan hij onderzoek laten doen naar het bestemmingsplan, naar milieuzaken, gegevens in het kadaster, gemeente- en provinciebepalingen, gegevens van de vereniging van eigenaars en de aanwezigheid van een energielabel.

Stap 4: Onderhandelen

Op basis van de marktwaarde adviseert de aankoopmakelaar in het uitbrengen van een bod. Hierin neemt hij ook de ontbindende voorwaarden mee, zoals bijvoorbeeld het onder voorbehoud van financiering en het bouwkundig rapport.

Stap 5: Ondertekening koopovereenkomst

De aankoopmakelaar helpt met het opstellen van de koopovereenkomst. Hij let daarbij op de koopsom, de opleverdatum, de ontbindende voorwaarden en de lijst van zaken die de verkoper in de woning achterlaat. De verkoper en koper ontvangen een kopie van de koopovereenkomst. Beiden tekenen deze overeenkomst.

Stap 6: Uw woning financieren

Als de koopovereenkomst getekend is, moet je de financiering regelen. Meestal is dat in de vorm van een hypotheek. Het bedrag is afhankelijk van de koopsom, eventuele verbouwingsplannen, de aanwezigheid van eigen geld en de kosten koper (zoals overdrachtsbelasting en notariskosten). Daarnaast is ook een officiële taxatie nodig. Onze aankoopmakelaar mag niet zelf taxeren. Hij is tenslotte bij de koop betrokken. We hebben wel een aantal taxateurs die we kunnen aanbevelen.

Stap 7: Naar de notaris

Is de financiering rond? Gefeliciteerd! Vanaf nu is het wachten op de notaris. Hij moet de eigendomsoverdracht en hypotheekakte voorbereiden. Op de dag van de overdracht helpt de aankoopmakelaar met het inspecteren van de woning. Waarna de papieren getekend worden. De champagne kan ontkurkt worden en de sleutel kan in het slot. De woning, de winkel of het pand is nu van jou!

Boekweit Olie, de beste aankoopmakelaar in Hoorn

Als u op zoek bent naar een professionele aankoopmakelaar in Hoorn, dan is Boekweit Olie dé partner die u zoekt. Ons team van ervaren makelaars heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van aankoopprocessen en heeft een uitgebreid netwerk in de regio Hoorn. Wij helpen u graag bij het vinden van uw droomwoning of -bedrijfspand en zorgen dat de aankoop voor u zo soepel mogelijk verloopt. Bovendien bieden wij scherpe tarieven en een uitstekende service, zodat u zonder zorgen kunt genieten van uw nieuwe aankoop. Zoekt u dus een aankoopmakelaar in Hoorn, dan bent u bij Boekweit Olie aan het juiste adres.

Reviews

Wat zeggen onze klanten?

Boekweit | Olie Makelaars en Taxateurs

9,5

In een overspannen huizenmarkt vonden wij in een paar maanden tijd een prima passend huis, dankzij onze makelaar van Boekweit Olie. Het bod van de makelaar was lager dan wij zelf in gedachten hadden, maar werd door de verkopers aanvaard; omdat de voorwaarden, die we samen met de makelaar opstelden, de doorslag gaven. Dankzij deze makelaar hebben we binnen enkele maanden een huis gevonden.
Boekweit | Olie Makelaars en Taxateurs

10,0

De kennis van de lokale huizenmarkt was dé sleutel tot ons succes bij de zoektocht naar een prachtige nieuwe woning in de Hoornse binnenstad. Tijdens het proces zijn we bij alle bezichtigen deskundig geadviseerd over onze biedingen. Het advies bij het bieden voor ons nieuwe huis was spot-on.

Daarnaast werden we bij alle onze bezichtigen continue op de hoogte gehouden door het geweldige team. Boekweit Olie maakt haar ruim 48 jaar ervaring, naam en faam dubbel en dwars waar.

Vragen?

Neem contact op

Heb je vragen of wil je een afspraak maken? Neem dan telefonisch contact op of stuur ons een bericht.

Telefoon 0229 244 234
Email info@boekweitolie.nl
Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×